Τι είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς;
Αλεύρι
Για να γίνει η Pizza La Tonda χρησιμοποιείται αλεύρι σίτου τύπου 00, ριζάλευρο και αλεύρι ολικής αλέσεως.
Σύσταση
Είναι ψαθυρή, δηλαδή εύθραυστη, χάρη στον τραγανό φλοιό της. Το νερό που χρησιμοποιείται για τη ζύμη είναι πάντα κρύο.
Gourmet
Είναι πολύ εύπεπτη λόγω της διαφορετικής ενυδάτωσης της ζύμης. Έχει λιγότερους υδατάνθρακες, λίπος και αλάτι. Είναι σούπερ-οργανικό και GOURMET προϊόν.
Άρωμα
Το ευωδιαστό άρωμα της οφείλεται στον χρόνο ωρίμανσης και τη χρήση προζυμιού. Το προζύμι δίνει υψηλή αφομοιωσιμότητα βοηθώντας τη διαδικασία διογκώσεως.
Κρυφή ματιά στο εργαστήρι παραγωγής
Το αλεύρι πρέπει να αναμειχθεί με κρύο νερό και η ποσότητα, που σχετίζεται με το άλευρο (ενυδάτωση), μπορεί να φτάσει το 80%, ενώ σε μια κοινή πίτσα είναι μεταξύ 50% και 60%.
Η μοναδική γεύση και σύσταση της La Tonda, εκτός των άλλων, οφείλεται και στον πρωταγωνιστή της μεσογειακής διατροφής: το ελαιόλαδο!
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δίνει αγνότητα, ελαφρότητα και νοστιμιά στο προϊόν.
Η ωρίμανση είναι πολύ σημαντική!
Μετά από μια φυσική αργή διαδικασία ωρίμανσης των 72 ωρών, οι παρασκευαστές της La Tonda απλώνουν κάθε ζυμάρι με το χέρι και της δίνουν το σχήμα που πρέπει να πάρει.
Οι ζύμες στη συνέχεια ψήνονται ταχύτατα στον ειδικό φούρνο, πάνω σε βαριά πέτρινη βάση. Παραδοσιακά και λιτά, η ζύμη -βάση πλέον- βγαίνει μέσα σε λίγα λεπτά.
Μόλις βγουν από τον φούρνο καταψύχονται αμέσως, για να διατηρήσουν ανέγγιχτη τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.
Η ψύξη τους πραγματοποιείται με υγρό άζωτο στους -70 βαθμούς.
- Βγάζετε την ζύμη από την κατάψυξη
- Αφήνετε τη ζύμη για 5′ σε θερμοκρασία δωματίου (ψήνεται και παγωμένη)
- Ρυθμίζετε τον φούρνο στους 250°C βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 220°C στον αέρα.
- Ψήνετε πάνω σε πέτρα ή σχάρα φούρνου
- Προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας (τα υλικά μπορούν να προστεθούν και αφού έχει ψηθεί η Pizza La Tonda)
- Βάζετε την στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 5′ ανάλογα με την ισχύ του φούρνου.
- Η La Tonda είναι έτοιμη όταν ροδίσει.